24 Mei 2018

Ramadhan ke-8

BENARLAH JODOH ITU RAHSIA ALLAH. ❤️❤️


 
Hati manusia Allah pegang. ❤️❤️


Ramadhan ke-8, 2016 - dalam ingatan. Kenangan sangat. Orang yang kita dah taknak jumpa. Dengan Izin Allah, ketemu jua.
Ramadhan ke-8, 2017 - Beli cincin untuk majlis bertunang.
Ramadhan ke-8, 2018 - Selamat Mendirikan rumah tangga (2bulan lebih daaaa) :)


Alhamdulillah. Syukur.

10 April 2018

Cik f1224h - Dirisik

Assalamualaikum and Hello Everyone ! ❤





HOyeahhhh ! Tak sabar nak up entri ni tau dan entri seterusnya. Entri yang diperap agak lama juga ye:) Ya Allah, nak dekat setahun ponggg. 
Sebenarnya dah lama nak publish,time tu teruja dia tak leh nak habaq.  Tapi bila fikir entri risik je pon. Malas lah nak hebah kan. Kononnnnn. Haha


24-04-17 tahun lepas. (Israk and Mikraj) - DIRISIK. :) 

Kenangan dirisik dekat tempat umum adalah kenangan yang tidak dapat dilupakan. Biasanya kalau merisik ni, mak ayah pihak lelaki datang kerumah pihak perempuan kan. Dan bertanya, adakah si gadis dah berpunya ke belum kan. Macam tu lah biasanya nya. Tapi lain buat Fyza hehe.
Fyza dirisik di Old town white coffee dekat ngan rumah. 

Acara merisik dihadiri oleh kedua ibu bapa  dan si jejaka. :) bersaksikan mak abah dan adik fyza.♥️♥️

Masa ni, Si jejaka nak ajak makan makan je sambil tu nak kenal kenal lah. (ni first time Fyza jumpa mak abah dia, sebelum ni tak pernah pon. Perasaan takut tu tak payah cakap lah. Takut ya amat. Takut kena reject pon ya! Kah !) Tp selepas berbual panjang, tanya itu tanya ini. Nak balik tu, Mak si jejaka hulur cincin kat mak fyza. time ni perasaan macammmmmmmmmm...terkejut sangat. Tak sangka. Hati lak ngah bunga bunga . Malu gilaaaaa.Tak tahu lah pipi ni merah macam mana. Haha.

Dan mak abah fyza lagi lah. Dorang macam tak caya je fyza dirisik masa tu. Sebab fyza cuma bagitahu abah fyza, ada orang nak jumpa nak kenal kenal. Tu jelah.Hehe. Si jejaka pon tak bagitahu pape kan. Pandai betul ehhh.. So... Memang kejutan lah bagi pihak fyza. :)

Untuk bertunang dalam masa terdekat, tak ada lah. Tak plan pon. Yang pasti nak buat lepas bulan July ke Ogos ke kan. 

Tapi alih alih semuanya berubah.

Nak tahu apa jadi? 
Tunggu entri seterusnya lah kan. Hehe.


Alhamdulillah. Dalam tak sedar dah hampir sebulan jadi isteri kepada seseorang yang telah berjaya menawan kembali hati ni. Kembali ? Jeng jeng jeng.  . Walaupun semua nya masih baru, masih kelang kabut lagi but i enjoy gila lah dengan life sekarang. 
Semoga segalanya dipermudahkan. Semoga apa yang dilakukan diberkati oleh Allah. Amin.

Entri lain, dalam masa terdekat ni ye.
Okay babai.

gadisberlesungpipitdua:)