28 April 2017

Cik f1224h Menaip

Assalamualaikum & hello Everyone ! ❤



Entry pertama untuk tahun 2017 :). Yeahhhhh. Dah nak masuk bulan May kot. Baru berkesempatan mengadap blog yang dah bersawang ni. Bukan setakat bersawang. Malah nak runtuh dah. Haha. Yelah kan, bukan nya ada pelawat ponggggg. :p


Blog yang tak famous ni, mana la ada yang sudi singgah. Khenn. Kalau ada, alhamdulillah. Terima kasih. :) So untuk tidak menampakkan blog ni dari terus bersawang, kita update lah apa apa yang patut ye. Salah satu jadikan ia sebagai dairi pon okay juga khenn. 


Okay. Selama empat bulan meninggalkan blog ni, apa je yang berlaku dalam kehidupan Kakak dari segi pencapaian tu, berat badan je yang meningkat. Yang lain tak nampak. Haha. Itu je perubahan besar yang paling ketara. *Kutukdirisendiri. Hiking tak tinggal. Fitness selalu. Makan tak ingat, mana lah nak kurus khenn. Adehhh. Ditambahkan lagi dengan MC sebulan lebih, makan tidur makan tidur, macam tak nampak dah bayang bayang nak kurus tu. 


Hehe. Macam macam kan. 


Dulu time PC office ni tak betul, rajin gila menaip. Semangat membuak buak tau. Tengah syok menaip PC terpadam. Nak tunggu dia hidup balik mesti amik masa dalam dua tiga jam gitu. Bile dah on tengok balik enrty yang dah taip tu, hampa. Tak save pongg. Haha.


Sekarang PC dah okay. Malas pulak nak menaip. Hehe. Kadang kadang tu tak tahu nak mula dari mana. So, harini kita mulakan balik la ye. Nak tunggu betul betul rajin tu tak tahu bila. Hehe.


In Sha Allah, banyak cerita yang bakal diceritakan. Salah satu nya nak kongsi pengalaman bila Kakak nak kenalkan seseorang kepada keluarga. Lagi lagi Abah. Dia punya dupdapdupdap tu, boleh murung lah kejap. Haha.


Nanti Kakak kongsi ye.


Sebelum Kakak akhiri cerita ni. apa yang Kakak nak ingatkan pada sesiapa yang singgah disini. Juga pada diri Kakak sendiri. Pegang lah. Tekad lah. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Dan. Setiap dugaan itu pasti ada kemanisan. In Sha Allah. Apa yang pernah Kakak lalui, memang telah membuktikan bahawa Janji Allah itu pasti. Cumanya kita sebagai hamba ni, kena sentiasa sabar. 


Bersabar lah selalu. Kerana setiap kesabaran itu akan diberi ganjaran. :)


Okay.

Bye.❤
gadisberlesungpipitdua:)





31 Disember 2016

Bye bye

Assalamualaikum &hello Everyone ! ❤

 

Ianya semakin hampir.  Semakin dekat untuk menutup tirainya.  


2016 !


Kenangan , pengajaran , pengalaman yang terlalu banyak dan sukar dilupakan.


Dimana,


Yang diharapkan tak dapat, yang tak diduga datang mendekat. 


Kehidupan.


Percaturan Tuhan. Alhamdulillah.

Sabar itu indah ❤.


2017 😊



Please make me more more happiness ! In Sha Allah. Amin !


Yeahhh . *taksabar 😂


Bye .
Gadisberlesungpipitdua:)