16 Disember 2012

..: First Date ? :..

Assalamualaikum 

Hai korang korang ! Rajin Fyza menaip harini. Semuanya bersebab okay. Dah la tak suka menunggu. Ni semua gara gara pensyarah Fyza yang nak sangat jumpa harini. Last last dia gie meeting. Hahaha. Puan memang suka buat lawak kan.



Kalau cakap awal kan senang. Tak adalah  terpacak  macam tiang elektrik kat sini kan. Huh. Tekanan okey. Disebabkan tak nak membuang masa . Macam biasa lah kan singgah disini. :p

First date?

Why? Why? Why? 

Memang kena ada first date kan. Kalau tak macam mana nak kenal orang tu kan. Tapi biasanya first date ni semua nya manis manis belaka. Walaupon kadang kadang date yang dianggap istemewa bertukar wajah apabila keadaan menjadi huru hara. Dalam istilah lain. Bergaduh lah tu. Kan. Biasa. Semua orang alami. Gaduh gaduh manja gitu. Ye tak ? Baik korang angguk je. Key.



Nak dijadikan cerita . Masa Fyza dok merewang kat tepi jalan tadi. Adalah terdengar dalam masa yang sama curi curi dengar perbualan dua budak perempuan ni. Pasal firts date. Ni dialog dorang .


A : Jadi first date kau malam ni?
B : Jadi. Asal?
A : Saja aku tanya.
B : Tapi aku takut lah. Risau. Dahlah tak kenal.
A : rilex lah. Tak ada pape pon. okey.
And bla blabla bla :)


Rasanya budak budak ni baru belasan tahun . Dari segi percakapan dorang memang dah nampak sangat. Ofcos lah Fyza cakap camtu sebab Fyza dah puluhan tahun. Kan. Ye dak ?


Sapa sapa yang melalui first date ni memang tak payah cakap lah. Compom kelu lidah nak berbicara kan. Haha. Macam Fyza lah. Diajukan sepuluh  soalan. Jawab nya satu je. Tu pun sebab terpaksa. Mana tak nya. Lelaki tu admire Fyza weh. Admire kau pun suka kat kau. Tak ke bisu terus. Hahaha . Haha. Just suka suka. Tak pulak nak serius. PEraaan kan. Suka suka datang suka syka pergi. Hehe


So, bagi sapa sapa yang menghadapi atau melalui first date ni. Pastikan korang jangan lah jumpa berdua. Yelah . Kalau yang kenal tak apa lah jugak. Yang baru nak kenal nie. Selama ni tak pernah bersua muka . Berhati hati sikit. Seberani berani seorang perempuan. Sekuat mana pun . Tetap perempuan okey. Ditekan kan lagi. Tetap perempuan. Jadi beringat.


Tetiba teringat ngan kisah seorang member. Couple dah enambulan tapi dalam phone je. Masa die gie jumpa lelaki ni Fyza pun ada sekali. First date lah. So kitorang jumpa kat tempat yang dijanjikan. Time ni member minta Fyza gi duduk mana mana dulu. Yela. Lagi pun tak nak diganggu kan. Dan akan jumpa selepas satu jam. So Fyza pun melangkah pergi lah. Jalan jalan. Cuci mata.


Tapi tak sampai setengah jam. Member Fyza ni dah text. Dia suruh buat ayat pape supaya boleh gerak secepat mungkin. So,macam pelik lah kan. Baru dating dah nak gerak kan. Bila ditanya rupanya tangan lelaki tu dah merayap! Huh. Kuang ajar.


Bayangkan camna Fyza terpaksa berlakon. Buat muka cemas. Dalam masa yang sama kelang kabut. SO Fyza cakap ngan laki tu ada kecemasan dirumah dan kena pulang segera. Awalnya lelaki tu taknak lepas kan member Fyza. Dia pandang pun tak puas hati. Macam nak ditelannya hidup hidup. Sebab kita ganggu dia nak raba lah tu. Tapi apa peduli. Keselamatan kawan lagi penting. Kan.


Fyza terus tarik tangan kawan then lari sekuat hati. Tahan teksi dan naik. (time time camni kenderaan awam amat berguna ) Alhamdulillah. Selamat. Fyza pun sempat pandang lelaki tu. Dia memang tengah kejar kitorang. Sejak kejadian tu. Member Fyza terus tukar nombor. Taknak dikesan lagi.


Ha. Dapat tak pengajaran disitu. Ingat senang nak jumpa orang yang baru kenal ni. Susah. Kadang kadang dorang ni nak kita layan nafsu dorang je. Kan. Yes ! Memang ada yang niat baik. Tapi kita kena fikir yang tak baik dulu kan. So berhati hati lah. Sayangi diri anda sebelum menyayangi orang lain. Okey. :)





 Agak agak first date ade malu malu camni tak? Kihkihkih :)




Xoxo.
gadisberlesungpipitdua:)






5 ulasan:

www.aikairfatini.blogspot.com berkata...

salam..ada berita ni..murah!kulit cantik,badan pun chat..jom tgk ape dye! http://aikairfatini.blogspot.com/2012/12/nak-kulit-halus-mulus-mcm-byi.html

anis marissa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
anis marissa berkata...

my first date, kenangan xleyh lupe, i trsungkur 2x depan dye. malu malu..hahaha... nsib bek dye jenis selamber.

anis marissa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Miss Haza berkata...

Hihi.. xpe.. tu sume kenangan kan :) @anis marissa