31 Disember 2016

Bye bye

Assalamualaikum &hello Everyone ! ❤

 

Ianya semakin hampir.  Semakin dekat untuk menutup tirainya.  


2016 !


Kenangan , pengajaran , pengalaman yang terlalu banyak dan sukar dilupakan.


Dimana,


Yang diharapkan tak dapat, yang tak diduga datang mendekat. 


Kehidupan.


Percaturan Tuhan. Alhamdulillah.

Sabar itu indah ❤.


2017 😊



Please make me more more happiness ! In Sha Allah. Amin !


Yeahhh . *taksabar 😂


Bye .
Gadisberlesungpipitdua:)

9 Disember 2016

Cik f1224h Berlari | Ice Watch Night Run

Assalamualaikum and Hello everyone. 😍


03.12.2016 (Sabtu ) 

Lokasi : Plaza Shah Alam




Rasanya agak lambat tak untuk menaip kisah ni? Hampir seminggu juga dah berlalu ye. Lambat betul kan. Hehe.



So, nak cerita sikit la. Sabtu lepas Fyza terlibat dalam larian ICE-WATCH - Light Up The Night Run 2016. Ini bukan lah kali pertama Fyza terlibat dalam larian tau. Sebelum ni banyak juga. Cuma nya ,ini kali pertama Fyza berlari waktu malam. Excited kaw ! 




Yang paling excited, ICE-WATCH - Light Up The Night Run 2016 memberi peluang kepada setiap pelari memilih sendiri T-Shirt larian mengikut warna kegemaran . Terdapat tujuh warna yang ditawarkan iaitu, : biru, hijau,merah, merah jambu, oren, unggu dan kuning. Fyza pilih merah jambu. (warna favorite tu) 😊 



Before ni, kalau terlibat dengan mana mana acara larian, biasanya Fyza pergi sorang sorang je. #solorunner giwtuuu. Kali ni Fyza bawa kawan. Yela, malam kan. Nak dapat perlepasan dari Mak Abah tu susah. Hehe.



Larian yang bermula di kawasan hadapan Plaza Shah Alam dan berakhir disitu juga sejauh 5KM dan 10KM. Korang boleh lah pilih jarak larian yang sesuai untuk korang. Macam Fyza pilih 5km je. Lari suka suka (banyak berjalan sebenarnya) :p




First time nampak iklan Ice -Watch ni dekat Facebook, rasa betul betul teruja. Dalam hati nak sangat join. Mungkin dah namanya rezeki, dua hari sebelum nak g amik baju, Fyza dapat mesej dari staff Ice Watch kot. Yang Fyza ni dapat cabutan bertuah. Alhamdulillah. Tapi mula mula tu macam tak percaya la. Bila time nak amik baju tu, baru lah percaya. Tak sangka sangat. Alhamdulillah.




Tak kisah la kalau orang cakap kat luar pun boleh dapat jam macam ni. I dapat kat butik dorang wehh. So? Murah ke mahal ke, bukan senang orang nak bagi free tau. Alhamdulillah, bersyukur sangat tau :)



5km nampak macam dekat je kan. Hakikatnya Fyza amik masa dalam sejam juga nak menghabiskan larian tu. Ingatkan boleh la balik cepat, tapi tak. Nak amik medal pun beratur panjang sangat. Huhu. Kena la menunggu. Mujur ada geng sembang. Menyembang je kijo dio. Haha.





Alhamdulillah, settle 5km run. 


Okay, running juga merupakan hobi yang sering Fyza lakukan untuk mengisi masa lapang. So korang, agak agak tak de benda nak buat, boleh nak join mana mana run ye. Best tau. Semua orang boleh join, Yang plus size tak dikecualikan tau. Fyza tengok ramai je join. Yeahhh. Tahniah buat kalian. :)



Peringatan disini. Memang, kadangkala orang akan cakap, ala rileks la 5km aje pun tapi bukan calang calang orang yang ada semangat nak berlari okay. So berbangga lah dengan diri korang yang berjaya menghabiskan setiap larian. Yeahhhh. Tahniah lagi sekali. :)



Okay, Time collect baju tu, dia ada bagi beg. Dalam tu ada macam macam tau termasuk voucher jam RM99.00 . Normal price RM699.00 ! OMG ! Jimat 600 kannn. So time ni, rezeki Fyza lagi, satu voucher boleh guna lebih dari satu. Apa lagi, Fyza borong la. Hehe. Rezeki Allah. Alhamdulillah.



Okay, selesai untuk Ice Watch night Run and selesai juga memborong jam jam ni. Hehe. In Sha Allah, kalau ada lagi tahun depan , nak join lagi. Hehe.



Thanks for reading.

Bye.
gadisberlesungpipitdua:)





3 Disember 2016

Cik f1224h | Inns J Cafe


Assalamualaikum and Hello everyone ! ❤


Port dickson adalah tempat yang tak asing lagi bagi Fyza. Yela. Kampung fyza kan. Belah mak. Dalam setahun kerap lah balik kesini. Hihi. Okay dah. Mukadimah je tu. :)


Minggu lepas, pagi ahad tu Fyza ada kerja sikit dekat satu company ni di Melaka. Dari pukul 830-10 am. Nak balik KL awal lagi kan. Makanya singgah lah kejap kat PD tu. Konon nak tengok laut. 


Yes! Selain daripada hutan, laut dan pantai adalah tempat yang paling mendamaikan buat Fyza. Setiap kali tengok laut ni, tahap eksaited tu terlebih.

Suka naw tulis nama dekat pasir.

Lepas jalan jalan , snap picture dua tiga.(konon la dua tiga) Apa lagi. Cari tempat makan la. 


Bila dah biasa lepak Cafe. Then suka cuba tempat makanan yang baru. Fyza pon menggedik lah search kat google. 


"Cafe Hipster Port Dickson" 


Pappppp ! Terus keluar nama Cafe ni tau. Kemain kau. Nak Cafe Hipster je. Haha. Dah alang alang dekat PD kan. Biar gempak sikit makan tu. Ehcehcehhhh.


Dari tempat Fyza nak ke cafe ni amik masa 10 minit je. Apa lagi, singgah lah ye. Dekat jekan. Perut pun minta diisi.


So nak cari tempat dia ni senang je. Just waze "Inns J Cafe" . Memang dia akan hantar terus sampai depan Cafe ni.



Signboard Cafe yang besar gedabak ni sangat membantu. Dari seberang jalan pun dah nampak. Memang terbaik lah.


Sampai je kat sini, memang dah tertarik dengan kawasan dia. Design and deco Inns J Cafe ni menarik tau. Dekat luar biasa biasa je tau. Masuk dalam. Pehhhhhh. Canteknya Cafe ni.



Fyza order Spaghetti Bolognaise - RM15.50 , Dengan Iced Chocolate - RM7.90
Kawan Fyza lak - Grilled Chicken Chop bersama Sos Black Pepper - RM14.50, dengan Hazelnut Latte - RM9.90


Tengok harga dia. Berbaloi kan. Tak sampai RM50.. Wahhh. Kalau cafe cafe lain kt KL tu harga gini kan best. Hehe. *macam gaji banyak je nak makan tempat gini selalu. Huhu. Nangis jap !

Menu Cafe ni, menarik. Dan gambar gambar yang ditonjolkan membantu. So, tak de lah nak tanya tanya kan. 



And makanan minuman sampai sama dengan gambar tau. So. Perfect bukan? Ermm. Rasa?  Sedap ke tak ? Hehe. Tengok dalam gambar pun dah nampak sedap. Bila rasa setiap makanan minuman yang Fyza order tu, Walawehhhh. Sedap nya. Serius. Tak tipu okay. Memang sedap. Lagi lagi Chicken chop Black pepper sauce tu. Kawan Fyza kata nak repeat lagi. Hihi. Nak repeat boleh, tapi jangan lupa bawak Fyza. Hahahaha *gelak jahat !




Tengok cantik je lukisan ni, Fyza pun menyebok la nak bergambar. Hehe.



Halal ke tidak? Dari apa yang Fyza baca dari blog lain, semuanya menyatakan Inns J Cafe ni halal. Tanpa rasa ragu ragu Fyza pun singgah la. Kalau ragu ragu, baik jangan okay.



Nak singgah Inns J Cafe Port Dickson tak ? Kalau nak, waze la alamat ni ye.:)



Inns J Cafe
Alamat : No.1, Taman Lukut Indah, Lukut , Port Dickson. (landmark Petronas Lukut)

Waktu operasi : 11 pagi – 11 malam
No. tel : 06-651 0522



nota kaki : Menaip sambil layan lagu Bukan Cinta 1 atau 2 dari Gamma 1.

Bye.❤
gadisberlesungpipitdua:)






2 Disember 2016

Again | Murni Discovery

Assalamualaikum.


Entri makanan lagi. Kali ni nak review restoran yang sama cumanya cawangan yang berbeza ☺️ Mana lagi kalau tak bukan Restoran Murni Discovery.  Memenuhi kehendak teman yang nak sangat makan spaghetti. Kena la layankan juga. Sebab dia pun kerap layankan perut Fyza ni. Hehe.



Before ni Fyza dah pernah review pasal Murni ni. Korang boleh baca kat sini ye.



Makanan minuman dia tetap sama ye. Tiptop.







Okay bagi siapa yang tak pernah ke sini, kedai ni hujang sekali tau. Kena masuk area shop lot sampai ke hujung jalan. memang terletak paling hujung. Kalau dah nampak Kuil hindu tu dah betul la tempat dia. Pastu boleh nampak ICT. :)

Pemandangan yang indah kah ? :)


Okay nak warning awal awal. Mana mana cawangan Murni Discover ni, memang ramai memang padat. Lagi lagi dekat Shah Alam ni. Kiri kanan tempat student kan. So, sini salah satunya tempat melepak student la ye. Mohon bersabar la ehh kalau seat penuh, and kalau waiter lambat sampai, tolong tunggu dulu yer.


But korang jangan risau. Maybe staff disini dah terbiasa dengan pelanggan yang ramai. Makanya sedaya upaya dorang akan siapkan hidangan dengan pantas nya. so, tak ada lah nak menunggu lama.



Okay korang. Itu saja nak cerita.:)

Nah alamat untuk Murni Discovery Shah Alam.


- SHAH ALAM
ACG-47, Block A,
Jalan Plumbum AC7/AC,
Pusat Komersial Seksyen 7,

40000 Shah Alam.


Apa yang Fyza perasan, jalan plumbum ni terlalu banyak kedai makanan ye. Burger Zizan Razak pon ada kat sana. Wahhh. Dalam hati, kena cuba kesemuanya ni. Hehe.


Okay.

Thank sudi singgah.

Bye.
gadisberlesungpipitdua:)